Week 7 + 8: Dropbox

Deze keer beschrijf ik week 7 + 8. Ik was het vorige week een beetje vergeten, het was namelijk weer zo een week waar een dag wegvalt. Normaal krijg ik op vrijdag wat tijd om tijdens het werk mijn stageblog te schrijven. Maar omdat de dag wegviel, ben ik mijn blog totaal vergeten. Sorry hiervoor!

Week 7

Dus zullen we even beginnen met vorige week. Vorige week heb ik mij vooral beziggehouden met de Dropbox api. Het raadplegen van Dropboxfolders, het uploaden van files naar Dropbox enzovoort (voor meer info -> Dropbox api v2). Om wat vertrouwd te raken met deze api ben ik eerst wat gaan testen met de api, wat kleine taken uitgeprobeerd. Daarnaast heb ik ook gebruik gemaakt van flysystem, een filesystem waarbij je gemakkelijk taken kan uitvoeren via Dropbox maar ook andere zoals Onedrive, lokaal, … Makkelijk te implementeren en makkelijk in gebruik (documentatie -> Flysystem). Na het testen heb ik dit dan toegepast op het project. Binnen de details pagina kan je dus nu files uploaden naar Dropbox en deze bekijken. Eerst heb ik wel een Dropbox folder moeten linken aan een project. Zo heb ik de verschillende folders binnen het Dropbox account moeten afprinten en dan kan een admin gemakkelijk een folder selecteren en linken aan het project.

Daarnaast heb ik ook het iconfont vervangen door SVG’s, omdat het niet nodig is om een hele library in te laden van icoontjes, terwijl ik maar 2 of 3 icoontjes gebruik binnen het project.

Week 8

Deze week heb ik me bezig gehouden met het aanpassen van code, code beter schrijven, bugs oplossen, … Zo heb ik mijn email klassen wat beter geschreven en heb ik de notificaties wat beter en eenvoudiger aangepakt. Ook heb ik gezorgd voor wat success messages, bijvoorbeeld als een document succesvol is geupload naar Dropbox.

Ten slotte heb ik ook gezorgd voor paginering op de lijsten pagina’s voor admins. Admins kunnen namelijk lijsten opvragen van projecten en gebruikers en kunnen ze hier tussen zoeken. Want als er 1000 gebruikers zijn dan kan je deze moeilijk allemaal op de lijst pagina laten afprinten in één keer.

Zo dit was het voor deze week. Tot volgende week!

Reageren