Week 9: Behat testing

Deze week was het tijd om de hele applicatie eens te testen met behulp van Behat. Behat maakt het mogelijk om je applicatie of delen binnen je applicatie automatisch te testen. Behat overloopt elke stap, die je beschrijft, en gaat na of dat elke stap het gewenste resultaat geeft. Behat is helemaal niet zo moeilijk, maar het heeft toch even geduurd om op te zetten. Maar eens Behat opgezet was, was ik er vrij snel mee weg, omdat de testen met gherkin taal geschreven. Een zeer eenvoudige taal zodat het voor iedereen leesbaar is. Voor meer informatie over Behat kan je altijd de blogpost van Stijn raadplegen (Je website automatisch testen).

Zo heb ik voor elke pagina, binnen de VIC applicatie, testen geschreven. Zo kan ik na het schrijven van nieuwe code, altijd gaan checken of dat ik ergens iets kapot heb gemaakt, en dat kan je makkelijk kijken waar dat het probleem zich nu juist bevind. Zeer handig dus! Ook heb ik gebruik gemaakt van selenium, Selenium zorgt ervoor dat je test gerunt worden in een browser. Zo kan je ook meevolgen wat de problemen zijn binnen de browser en kan je ook de errors zien gebeuren. En zo kan je dan weer beginnen met het oplossen van deze problemen.

Tot volgende week!

Reageren