Week 10: Jira api

Deze week heb ik het Behat verhaal afgewerkt, wat meer testen geschreven om zeker te zijn dat alles tot nu toe goed verloopt en geen errors veroorzaakt.

Daarnaast heb ik ook even nagedacht hoe ik een Jira account zal gaan linken met een account op VIC, dus ben ik wat gaan testen met de Jira api, eerst met basic authentication. Dit wil zeggen dat ik authenticate met wachtwoord en gebruikersnaam, niet echt veilig. Daarom is er ook een andere manier om met de API te werken namelijk met OAuth, dit zorgt ervoor dat een gebruiker zijn wachtwoord niet moet delen met VIC en dat is dus zeer veilig. Ik had nog nooit gewerkt met OAuth en daarom ben ik begonnen met het bekijken van de documentatie over OAuth, wat het nu juist is en wat het doet. Na veel gelezen te hebben, ben ik dan begonnen met het implementeren van OAuth. Dit ging niet van zijn luie dakje en ben er momenteel ook nog druk mee bezig. Eerst was ik begonnen met het gebruiken van een bundle, die het werk makkelijker zou maken. Helaas niet met het gewenste resultaat. Daarna ben ik begonnen met het bekijken van de documentatie van Jira zelf, hier stond een voorbeeldje met Java maar omdat symfony een php framework is, had ik eigenlijk niet echt veel aan dit voorbeeld, dus heb ik wat verder gezocht naar een PHP voorbeeld. Eenmaal gevonden, heb ik dit proberen toepassen op het project. Na vele errors, ben ik nog altijd niet tot het gewenste resultaat gekomen. Maar ik geef de moed niet op en blijf zoeken naar oplossingen!

Tot volgende week!

Reageren